>Nationale Hypotheek Garantie

Voor extra zekerheid

Bij het kopen van een huis heeft het kiezen voor Nationale Hypotheek Garantie (NHG) in de hypotheek meerdere voordelen. Ten eerste krijgt u van de hypotheekbank een korting op de rente. Het tweede voordeel is nog veel belangrijker, het is namelijk een vangnet voor het geval u niet meer aan uw financiële verplichtingen kunt voldoen.

Banken geven een korting op hypotheken met NHG omdat ze bij deze hypotheken een kleiner risico lopen. In het geval de huiseigenaar niet meer kan voldoen aan de betalingsverplichtingen door bijvoorbeeld arbeidsongeschiktheid, werkloosheid of echtscheiding, kan er onder voorwaarden een kwijtschelding volgen van de restschulden na verkoop.

Wat zijn de voorwaarden voor een hypotheek met NHG?

De grens NHG 2019 is gekoppeld aan de huizenprijzen. Stijgen de woningprijzen, dan wordt de NHG-grens hoger. NHG 2019 is berekend aan de hand van de woningprijzen van juni, juli en augustus 2018. De gemiddelde koopsom van een huis was in deze maanden 291.444 euro. Dat is een behoorlijke stijging ten opzichte van vorig jaar, toen een huis gemiddeld zo’n 265.000 euro kostte.

Wat zijn de kosten van NHG?

U betaalt voor NHG eenmalig een premie van 0,9% over de totale lening. Omdat de NHG premie aftrekbaar is van de belasting en u met NHG vaak een lagere rente betaalt, heeft u deze kosten meestal snel terugverdiend.

Wij zorgen voor het aanvragen van de NHG. Ook bij het oversluiten van uw hypotheek is het mogelijk om te kiezen voor NHG. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.